Agenda

Eigen Radost evenementen / evenementen opleiding Russische en Slavische Studies Amsterdam/ culturele Slav-genda / belangrijke UvA data (FGw)

Collegejaar 2023-2024


Agenda December

5 december

GO_A concert in Paradiso

7 december

Themaborrel! We borrelen natuurlijk elke donderdagavond bij de Czech-Slovak bar, maar dit keer in het thema Traditioneel Slavisch! Trek je traditionele kleding uit de kast want het beloofd een leuke avond te worden. Iedereen is welkom vanaf 20:00

15 december

Kerstborrel! De winter nadert en daarmee ook het einde van 2023. In deze tijden van lange donkere nachten, kale bomen en onstuimig weer brengt de opleidingscommissie eindelijk een lichtpuntje in het duister: wij heten u van harte welkom bij de kerstborrel slavistiek, al decennialang onderwerp van geruchten, verhalen en mythes, een vaste traditie van de opleiding.

Komt allen op vrijdag 15 december vanaf 18:30 naar het Cultureel centrum Jungle (Tweede van Swindenstraat 26, 1093 VS Amsterdam) en geniet van Slavische hapjes, gezelligheid en het altijd bewonderenswaardige live entertainment. Docenten, oud-docenten, alumni, studenten en alle geïnteresseerden zijn van harte welkom om met ons deze traditie voort te zetten en een prachtig feest te vieren.

Het programma van de avond is als volgt:

18:30 – 20:30: Slavisch buffet. We doen een beroep op uw culinaire vaardigheden in de Slavische keuken. Grijp deze mogelijkheid aan om uw kookkunsten te tonen, gebruik uw fantasie en wees creatief!

20:30 – 03:00: Optredens en feest! Iedereen heeft de kans om zijn talenten te laten zien. Blaas het publiek omver met uw (verborgen) zang-, dans- of theaterkunsten en meld u voor 8 decemberaan via slavisch-oc-fgw@uva.nl. Vermeld daarin het volgende:

o Hoeveelheid artiesten;

o Naam;

o Naam act;

o Benodigdheden voor act (geluidsinstallatie, microfoons en beamer zijn aanwezig).

Na de optredens volgt een groot feest met muziek en nodigen we alle aanwezigen uit om zich op de dansvloer te wagen!

Wij willen u erop attenderen dat het niet toegestaan is om eigen (alcoholische) dranken mee te nemen naar Jungle. Er is een bar aanwezig, waar men tegen een schappelijke prijs kan bestellen.

Wij hopen u op 15 december van harte te mogen verwelkomen en verheugen ons op een feestelijke avond!

Agenda Februari

3 tot 11 februari

Kleine reis naar Vilnius! Een 5-daagse educatieve maar vooral leuke uitstap! (exacte data volgen nog)

Collegejaar 2022-2023


Agenda December

ALV & Kandidaatsbestuur!

6 en 13 december

Vanuit de opleiding wordt er een lezingenreeks georganiseerd over Nobelprijswinnaars voor Literatuur van Slavische komaf. De lezingen vinden plaats in collegezaal 1.05 op Pc Hoofthuis van 17:00-18:00. Aanmelden is niet nodig.

Dinsdag 6 december wordt de lezing verzorgd door Arent van Nieukerken en zal gaan over Poolse identiteit en Henryk Sienkiewicz.

Dinsdag 13 december zal PЁTR Safronov een lezing geven over TIME: ALEXIEVICH & BRODSKY. 

8 december

Pubquiz!

Donderdag 8 december zal er een speciale borrelplaats vinden in samenwerking met studievereniging Nordom. Bereid al je kennis over zowel slavistisch als Scandinavie voor, want dit zal getest worden in een pubquiz!

Inloop is 19:30 en om 20:00 begint de pubquiz bij de Tsjechoslowaakse bar op Amstel 14

15 december

De kerstborrel! 

De dagen worden langzaam korter en kouder en het laatste blok van 2022 breekt bijna aan. Dit betekent natuurlijk dat de legendarische Tussen Sint en Kerstborrel, ook wel de kerstborrel genoemd, niet meer lang op zich laat wachten. Na 2 jaar afwezigheid kunnen we eindelijk weer een avond vol Slavische klanken, hapjes en feestvertier organiseren. Op donderdag 15 december vanaf 18:00 komen we bij elkaar om dit fantastische feest met elkaar te vieren. Hierbij nodigen we alle docenten, oud-docenten, alumni, studenten en sympathisanten van harte uit om met ons dit feest te vieren bij Cultureel centrum Jungle (Tweede van Swindenstraat 26, 1093 VS Amsterdam). Dit natuurlijk, traditiegetrouw, geheel op z'n Slavisch.

18:00-20:00 We beginnen met een borrel met Slavisch buffet bij Jungle. We vragen jullie om te zorgen voor een lekker Slavisch hapje. Wees creatief en schroom niet om uit te pakken!

20:00-01:00 We zetten de avond voor, ook in Jungle, met allerlei Slavische optredens. We nodigen iedereen uit om een optreden te verzorgen. Stuur uiterlijk 7 december een mailtje naar slavisch-oc-fgw@uva.nl en vermeld daarin:

- wie er optreedt;
- jullie groepsnaam;
- jullie act;
- welke achtergrondmuziek (of andere attributen) jullie nodig hebben.